Varázslatos karácsonyi kalandok a könyvek világában

Megosztás:

blog image

Válogatás a legjobb karácsonyi könyvekből

Ahogy közeledik a karácsony, nincs is jobb módja az ünnepi hangulat megteremtésének, mint egy jó könyvvel elmerülni a karácsonyi varázslatban. Hoztunk nektek egy kis válogatást az elmúlt évek legszebb karácsonyi könyveiből, amelyek garantáltan felmelegítik a szíveteket és elrepítenek titeket egy különleges világba.

Ifjúsági karácsonyi könyvek:

A legfiatalabbaknak szóló mesék sosem veszítik el varázsukat. A karácsony közeledtével felfedezhetjük a mesebeli világokat, ahol a kicsik találkozhatnak a Télapóval, manókkal és rengeteg különféle kalanddal, amelyek megfűszerezik az ünnepi szezont.

 

Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt

Jackson mindent tud a karácsonyról, kivéve azt, hogyan lett Karácsony apó Karácsony apó. Az éjszakai találkozásuk során Karácsony apó elmeséli neki lenyűgöző élettörténetét, amely egy káprázatos, hófödte tájon kezdődik, ahol Torvil, a zsugori, boldogtalan manó éli mindennapjait. A történet meglepő fordulatokkal és varázslatos elemekkel teli, ami megmutatja, hogy az igazán jó mesék mindig meglepőek.

 

Jostein Gaarder: Karácsonyi rejtély

Joakim titokzatos karácsonyi kalandja egy kis könyvesboltban kezdődik, ahol egy adventi kalendáriumot talál. Minden nap, amikor kinyit egy ablakot, egy összehajtogatott papírlap esik ki belőle, Elisabet betlehemi utazásáról mesélve. Elisabet története Európán és Kis-Ázsián át repíti vissza a történelembe, egészen a Kisjézus születéséig. Ki lehetett a rejtélyes kalendárium készítője? Talán a titokzatos virágárus? Vagy a történet valójában az eltűnt Elisabet múltját eleveníti fel, aki évekkel ezelőtt karácsonyi bevásárlás közben veszett nyomtalanul?

 

J. K. Rowling: A karácsonyi malac

A hétéves Jack legkedvesebb plüssmalacát, Püsmacot, Szenteste éjjelén az undok mostohanővére kidobja az autóból. Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Karácsony éjjelén azonban csodák történnek, amikor minden életre kelhet... Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza!

 

Romantikus karácsonyi könyvek:

Nem csak a fiatalabbaknak találtok szép karácsonyi meséket. Ha egy kis romantikára vágytok az ünnepek alatt, a romantikus karácsonyi történetek tökéletes választások lehetnek. Hóesés, meghitt esték, és szívmelegítő írások, amelyek garantáltan beindítják az érzelmi hullámvasutat.

 

Michala Ries: 24 nap karácsonyig

Ninának látszólag mindene meg van. Jó állás, megbízható partner, remek kollégák, zökkenőmentes hétköznapok, szerető család, közelgő előléptetés… Aztán egyszer csak rájön, hogy ez nem elég. Egyik pillanatról a másikra mindent felborít maga körül, szakít a vőlegényével, és hátrahagy mindent. Karácsonyig van 24 napja, hogy teljesítse őrültebbnél őrültebb titkos kívánságait, családi csontvázakat húzzon elő a szekrényből, fájdalmas igazságokat ismerjen be, régi hibákat hozzon helyre, és megvalósítsa álmait. Egy vonzó idegen is keresztezi az útját, aki minden alkalommal megdobogtatja a szívét. Nina úgy érzi, jó társa lehet a különösebbnél különösebb kalandokban. Ő lehet a legszebb ajándék, amit valaha kapott. Ha a férfi elég bátor ahhoz, hogy megszelídítse.

 

Jenny Hale: Karácsony a Kandalló Vendégházban

Ez lesz az utolsó ünnepi szezon, amit Leila együtt tölthet a barátnőivel. Mindegyikük éli a maga életét, építik a karrierjüket, lassan családot alapítanak, csak Leila nem találja sem a párját, sem a hivatását, sem a helyét az életben. Az úti cél Pinewood Hills, a festői hegyek között megbúvó kisváros, amely mintha csak egy megelevenedett karácsonyi képeslap lenne. A hirdetésben olyannyira otthonos vendégház azonban kész romhalmaz, a helyi kávézó jóképű, ám roppant mogorva tulajdonosa pedig úgy tűnik, már a puszta jelenlétüktől is rosszul van… Ám ha a tökéletes karácsonyhoz az kell, hogy Leila a két kezével mentse meg a romos vendégházat, és meggyőzzön egy fanatikus karácsonygyűlölőt, akkor készen áll.

 

Karen Swan: Karácsonyi képeslapok

Natasha és Rob újra megtalálja a boldogságot házasságukban az ünnepek alatt, de az idill rövid életű – lányuk kedvenc plüssének nyoma vész a hazaúton. A kicsi vigasztalhatatlan, ezért Natasha a közösségi médiában kér segítséget. A plüssállat csodával határos módon megkerül, de addigra már egy Duffy nevű fickó kabalája, aki több ezer kilométerrel odébb, Nepálban túrázik. Duffy megígéri Natashának, hogy rendszeresen küld képeket, és kettejük levelezése hamarosan komolyra fordul. Natasha néha úgy érzi, a világ túlsó végén levő idegen férfi jobban megérti őt, mint a férje, aki ott fekszik mellette az ágyban. Telnek a hetek, aztán egy nap nem jön több üzenet. Natasha csak ekkor töpreng el rajta – noha már túl késő – vajon miért is volt szüksége kabalaállatra a férfinak.

 

Karácsonyi szórakoztató irodalom:

A szórakoztató irodalom sem maradhat le a listáról. Remek karácsonyi történetek a női sorsokról, életutakról és kalandokról a havas tájakon, az ünnepi készülődések közepette.

 

Susan Mallery: Boldogító Karácsony

Wynn Beauchene sikeres üzletasszony és nagyszerű édesanya. Úgy tűnik, semmi sem hiányzik az életéből, mégis belehabarodik a szomszédjába, a helyi zsaruba, Garrick McCabe-be, akit alig ismer. Ám ez hamarosan megváltozik, mert a férfi kérésére segít kicsinosítani a házát, hogy várandós lánya, Joylyn, otthon érezze magát. Valaha nagyon szoros volt a kapcsolatuk, és reméli, hogy egy hangulatos kisvárosi karácsonnyal ismét megtalálják a közös hangot. A varázslatos ünnep jó hatással van Wynn sebzett lelkére: rájön, ideje abbahagynia, hogy büntesse magát egy fájdalmas titok miatt. Garricket azonban továbbra is gyötrik a múlt kísértetei. Vajon megengedi-e Wynn-nek, hogy kinyissa az egyetlen ajándékot, amelyre a nő igazán vágyik – a szívét?

 

Beth Moran: Let ​It Snow – Szerelem karácsonyra

Bea Armstrong, a helyi időjós – miután véget ért hosszú távú kapcsolata – igyekszik kerülni a családját. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax – akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki – szintén meghívást kapott. A megváltást egy utolsó pillanatos felvételi interjú hozza el, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad… Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony…? Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta. Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia…

 

Anne Jacobs, Hanna Caspian, Martina Sahler és Karin Baldvinsson: Karácsony a villában

Szolgálólány, úrnő és lázadó leány: karácsonykor mindannyian a nagy szerelmet keresik. A boldogság felé vezető útjukat pedig minden alkalommal egy csoda szép villa keresztezi, olykor egy réges-régi majorság uradalmában, máskor egy hóval borított városka pompás birtokán. A beltengernél és a hegyekben, Angliában és Izlandon. A női szórakoztató irodalom legkedveltebb szerzői most karácsonyi történeteikkel teszik még kellemesebbé a meghitt, olvasásra szánt estéket.

 

Fedezzetek fel még több lenyűgöző történetet az oldalunkon, válasszatok az izgalmas karácsonyi e-könyvek széles választékából. Bárhová is kalauzolnak el ezek a könyvek, garantáltan egy kis karácsonyi varázslattal ajándékoznak meg titeket.

További karácsonyi digitális könyveinket itt találod: karácsonyi könyvek

Előző

A Misszió: Borsa Brown könyve, amely felkavar és megindít (könyvajánló)

Következő

Könyvajánló ajándék ötletek korosztályok szerint