A szépirodalom néhány kivételtől eltekintve maga az irodalom. Voltaképpen minden olyan regény, novella, vers és dráma ide tartozik, ami a közönség számára készült – és ugyan besorolhatjuk őket más alkategóriákba, nevezhetjük életrajzi műnek vagy fantasynek, attól még szépirodalom marad. A DiBook e-könyveiben azonban igyekeztünk csak a klasszikusokat és máshová nem besorolható írásokat ide helyezni, hogy megkönnyítsük számodra a válogatást.

A klasszikus magyar irodalom alkategóriájában nemcsak az iskolában kötelező és ajánlott e-könyvekkel találkozol, de Mikszáth Kálmán, Móra Ferenc vagy Rejtő Jenő rengeteg művét beszerezheted. Irodalmi nagyjaink szerepelnek itt, akikről tanultunk, vagy legalább hallottunk az iskolában, és akik méltán foglalták el helyüket a szépirodalom klasszikusai között. 

Ha szeretnéd bárhol és bármikor elérni a legszebb magyar verseket, akkor e-könyvben megszerezheted József Attila összes költeményét, vagy Tóth Árpád összes versét, és ha új kedvenceket szeretnél válogatni, a versek között széles skálán találsz neked valót.

A klasszikus világirodalomban találkozhatsz Jane Austen, William Shakespeare vagy Oscar Wilde nevével – csupa olyannal, akikről már valószínűleg hallottál, akitől már olvastál, vagy mindig is olvasni akartál. Ha annak idején, amikor kötelezőek voltak, nem nyerték el a tetszésedet ezek a művek, akkor se csüggedj: sokszor csak néhány évnyi élettapasztalat kell ahhoz, hogy megértsd és átérezd a klasszikus regényeket. Máskor pedig egyszerűen nem az író legjobb művét tették kötelezővé az iskolában. A jó hírünk, hogy a kínálatban számtalan olyan kötetet találsz, amely most, felnőtt fejjel valószínűleg sokkal jobb élményt fog nyújtani. Ha gyerekként lemaradtál róla, akkor ismerkedj meg meg most Mark Twinnel és Huckleberry Finn kalandjaival!

 A kortárs magyar irodalomban új horizontok várnak. Jelenleg még nem tudhatjuk – csak sejthetjük – hogy ezekből a kis hajókból hány marad majd felszínen a történelem viharában, és melyiket fogják évtizedekkel, évszázadokkal később klasszikus irodalomnak nevezni. Ismerkedj meg bátran Ozsgyáni Mihállyal A fátylam kicsit oldalra billent című könyvében, vagy Tasev Norbert verseivel, amelyeket Kényszerzubbony-Odüsszeia címmel rendezett kötetbe.

A kortárs világirodalomnak is vannak kiemelkedő alakjai. Emma Straub Nem vagyunk már gyerekek című könyvében egy háromgyerekes anya mindennapjait ismerheted meg. Su Tonggal pedig egészen a harmincas évek Kínáját fedezheted fel a Rizs című művében. Miha Mazzini pedig a Szlovén Köztársaság egy adminisztrációs hibája okozta tragédiát elevenít fel és hoz testközelbe a Kitörölve című könyvében.

Bármilyen szépirodalmi művet is keresel, a DiBookon valószínűleg megtalálod.