Mi tartozik a szórakoztató irodalom alá? Minden! A DiBookon pedig minden olyan regény, novella és akár napló, ami nem kapott külön kategóriát az oldalunkon. A szórakoztató irodalomban találod a legjobb kikapcsolódást nyújtó e-könyveket, a könnyed nyári olvasmányokat csakúgy, mint a bekuckózós időszakra szánt, keményebb történeteket. Ebben a kategóriában csak a szórakozást garantáljuk – ha itt válogatsz, lehet, hogy nevetni fogsz, de az is lehet, hogy könnyezni, és akár egyetlen köteten belül mindkettő előfordulhat.

A kalandregények között rögtön fejest ugorhatsz egy igazán kemény korszakba A vikinggel. A több mint ezer évvel ezelőtt, Norvégiában játszódó történetben olyan megpróbáltatásokkal  és csatákkal találkozol, amelyek egy igazán férfias kor történelmi emlékei. De ugyanebben a kategóriában találkozhatsz Jules Verne  saját korát megelőző, mai szemmel azonban már nosztalgikusan bájos történeteivel, többek között Az úszó várossal is.

A történelmi regények is itt kaptak helyet. Szeretnél megismerkedni Jane Austen korával? Az 1840-es évek Angliája tárt karokkal vár Austen kisasszony életrajzi regényében. De velünk utazhatsz távolabbra is, akár az 1500-as évek Rómájáig, ahol Az eretneknek kikiáltott Michelangelo kora elevenedik fel a sorok között. És ha még messzebbre mennél, visszarepítünk egészen időszámításunk kezdetének környékére, Néró császár uralkodásának korába a Quo vadis?-szal.

Még mielőtt megfeküdné a gyomrodat a  történelem súlya, egy igazán kedves, légiesen könnyed kategóriát is a figyelmedbe ajánlunk, ez pedig a sokak által kedvelt Chick lit, ahol humorral keresünk választ az élet nagy (és apró-cseprő) kérdéseire. Légy tanúja egy elbűvölő szerelmi történetnek A kókusztorta-véletlen című kötetben, vagy pedig fedezd fel, ismerd meg (még jobban) Fejős Évát, a műfaj legszórakoztatóbb magyar képviselőjét!

A szórakoztató irodalom kategóriánk rendelkezésedre áll akkor is, ha a leghátborzongatóbb horrorokat keresed, és akkor is, ha egy családregénnyel szeretnél megismerkedni.