A természettudomány sokkal több, érdekesebb és a mindennapi életben is fontos tudást és információt tartalmaz, mint amiket az iskolában megtanultunk. Ha úgy gondoltad akkoriban, hogy téged nem érdekel a matematika és soha nem fogod használni, akkor nagy eséllyel nem lett belőled könyvelő vagy mérnök, de még az is lehet, hogy igen – és nem is gondoltad volna, hogy az élet milyen sok területén hasznát veszed a matematikai alapoknak. Ha viszont már az iskolapadban is elvarázsolt a fizika, akkor biztosan érdekesnek fogod találni, hogy milyen rengeteg kérdésre kaptunk választ azóta a pár év, vagy évtized óta, és hogy még azoknál is több kérdés merült fel.

A DiBook e-könyv kínálatában egészen a csillagok közé repítünk. Michio Kaku egyik művében Az emberiség jövőjét tárja fel előtted. A Holdraszállás történetét Neil Armstrong életéből, Az első ember című kötetből ismerheted meg. Korunk egyik leghíresebb, legnagyobb nevű kozmológusa, Stephen Hawking pedig Rövid válaszok a nagy kérdésekre című posztumusz munkájában a tudomány számtalan nagy kérdésére próbál meg válaszolni.

Az antropológiai témájú kötetek között választ kapsz arra a kérdésre, hogy Miért alszunk?, és neves agykutatók segítségével még azt is megtanulhatod, hogy hogyan működik Az agy. És ha mindebből már épp elég szinapszis keletkezett az elmédben, tárd fel te is Az emberi gondolkodás történetét, hogy megtudd, mennyire gondolkodott hozzád (vagy a hangoskodó szomszédodhoz) hasonlóan a mammutra vadászó ősember.

A biológia lenyűgöző tudományán belül is biztosan találsz érdeklődésednek megfelelő kötetet. Ezek közül egy biztonságos választás a Madarakról mindenkinek című kötet, amely testközelbe hozza számodra hazánk kedves, csiripelős és huhogós madárvilágát. De ebben a kategóriában találod a Terra Insecta című, bizonyára megosztó kötetet, amelyben bolygónk nélkülözhetetlen rovarvilágát ismerteti meg veled.

Merülj el a természettudományokban, szórakozz és tanulj egyszerre, mert ezek az e-könyvek már nem csak száraz adatokat, de kellemes, közérthető stílusban megírt, mégis komoly tudásanyagot tartalmaznak.