Az emberi együttélés szokásaiban és szabályaiban a társadalomtudományi témájú könyvek adnak útmutatót. Az ember társas lény, és szükségünk van rá, hogy lefektessük ezeket a szabályokat, de az egyén szabadságának köszönhetően a szabályok évről évre változnak, mindig csak egy kicsit. 

A DiBook e-könyv kínálatában ebben a kategóriában számtalan tudnivalót találsz, legyen szó  akár szakkönyvekről, akár tanulmányokról, kalandozó kedvű írók által papírra vetett regényekről vagy szakemberek publicisztikáiról. 

Ha jogi pályára készülsz, esetleg már be is fejezted a tanulmányaidat, a kommentárok segítenek egy-egy területet érthetőbbé, átláthatóbbá és megjegyezhetőbbé tenni. A szakemberek által írt szakszövegekkel kiegészítheted tudásodat akár a befektetési vállalkozásokról szóló törvény, akár a szerzői jogi törvény tekintetében. Ugyanakkor az itt található könyvek segítenek eligazodni a GDPR útvesztőiben, és útmutatóul szolgálnak a HR-eseknek is.

A szociológia egy, a jognál valamivel közérthetőbb tudományág, és a mindennapjaink híreire ad magyarázatot. Douglas Murray a nagy, szoborledöntéses tüntetésekre, a cenzúrára és a történelem átírásának miértjeire keres válaszokat A tömegek tébolya című könyvében. A Láthatatlan nők helyzetére pedig Caroline Criado Perez hívja fel a figyelmet ebben a férfiakra tervezett társadalomban.

A riportkönyvek és tényfeltáró művek között találkozhatsz a sokak által ismert Puzsér Róberttel, aki a Demokrácia Részvénytársaság címmel közéleti riportokat rendezett kötetbe. Ha könnyedebb témát keresel, akkor a Dumaszínház humoristáival készült interjúkat tömörítő Mikrofonbálványok című e-könyv is a rendelkezésedre áll.

És ha a bűnügyi műsorok nyújtanak számodra kikapcsolódást, akkor a kriminalisztikában is a bűntények mögé nézhetsz: ismerd meg A magyar keresztapa történetét. Esetleg, ha a humorral fűszerezett gyakorlat érdekel, akkor a Kezdő Bűnözők kézikönyve nem hiányozhat az e-könyvtáradból!

Ha érdekel a társadalomtudomány, nézz szét a DiBookon, és biztosan megtalálod a tanulmányaidnak, érdeklődésednek legmegfelelőbb e-könyvet!