Újdonságok és klasszikusok - a Libri és Líra Kiadói Csoportok e-könyvei a DiBookon

Megosztás:

blog image

A Libri és Líra Kiadói Csoportok digitális könyvei elérhetőek a DiBookon. Ennek köszönhetően közel 4000 izgalmas történettel és inspiráló olvasmánnyal bővült a kínálat. Mindkét kiadói csoport jelentős szerepet játszik a magyar könyvpiac alakításában. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kiemelkedő kiadót és tehetséges szerzőt, akik kapcsolódnak a csoportokhoz.

 

A Libri és Líra Kiadói Csoportok tagjai között találjuk többek között a Helikon Kiadót, az Insomnia Kiadót, a Jelenkor Kiadót, a Kolibri Kiadót, a Libri Kiadót, a Park Kiadót, az Athenaeum Kiadót, a Corvina Kiadót, a General Press Könyvkiadót, a Magvető Könyvkiadót, a Manó Könyveket, a Menő Könyveket és a Partvonal Kiadót.

Többek között olyan írók alkotásait juttatják el az olvasókhoz, mint Agatha Christie, Bödőcs Tibor, Orhan Pamuk, Lackfi János, Patricia Gibney, Sierra Cartwright, Margaret Atwood, Kemény Zsófi, Orvos-Tóth Noémi, Fiala Borcsa, Stephanie Garber, Holly Jackson, Roald Dahl, Fábián Janka, Frei Tamás, Náray Tamás, Szlavicsek Judit, Péterfy-Novák Éva, E. L. James, Guillaume Musso, Donna Tartt, Paulo Coelho, Chris Carter, Nicholas Sparks, Lucinda Riley, Linda Castillo, Lee Child, David Baldacci, Jeffrey Archer, Grecsó Krisztián, Gabriel García Márquez, Nádasdy Ádám, Kalapos Éva, Irene Adler, Soman Chainani, Nógrádi Gergely, Tom Clancy és Steigervald Krisztián.

 

Helikon Kiadó

A Helikon Kiadó az egyik legrangosabb magyar kiadó, több évtizedes szakmai tapasztalata garancia a minőségre. Elkötelezetten képviseli a minőségi irodalmat, választékában klasszikus és kortárs szerzők művei egyaránt szerepelnek. Ennek köszönhetően mindenki egyszerűen megtalálhatja a számára legkedvesebb olvasmányt. A színvonalas filozófiai, történelmi, szociológiai, pszichológiai, esztétikai és irodalomtörténeti munkák mellett szépirodalmi, művelődéstörténeti művek is szerepelnek a kínálatában. 

Kiemelt szerzői közé tartozik a krimi királynője, Agatha Christie, akinek lebilincselő detektívtörténetei világszerte hódítanak. Bödőcs Tibor, a népszerű humorista és író, akinek írásai garantáltan megnevettetik az olvasókat. Orhan Pamuk Nobel-díjas török író, akinek mélyen megindító regényei a keleti és nyugati kultúra közötti különbségeket, és az ezekből adódó feszültségeket mutatják be. Végül, de nem utolsósorban, Lackfi János, aki verseivel és prózáival minden olvasót elvarázsol.

 

Insomnia Kiadó

Az Insomnia Kiadó elkötelezett a minőségi irodalom iránt, és arra törekszik, hogy olvasóinak magas színvonalú, szórakoztató, izgalmas és elgondolkodtató olvasmányokat biztosítson. További célja, hogy olyan címeket jelentessen meg, amelyek kitörnek a megszokott keretek közül, és új perspektívákat nyitnak az olvasók számára. 

A gondozásában olyan tehetséges szerzők művei jelentek meg, mint például Patricia Gibney ír írónő, aki a krimi világában alkot. Leginkább a Lottie Parker sorozatáról ismert, első regényét 2017-ben adták ki.

 

Jelenkor Kiadó

A legendás múltú Jelenkor Kiadó célja a kortárs magyar irodalom sokszínűségének bemutatása, valamint a késő modern és kortárs világirodalom értékeinek közvetítése. Magas színvonalú, igényes irodalmi alkotásokat juttat el az olvasókhoz. Kínálatában megtalálhatók regények, versek, esszék és tanulmányok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak az irodalmi élet gazdagításához.

A szerzői között szerepel Margaret Atwood kanadai író, költő, irodalomkritikus és feminista aktivista, akit leginkább A Szolgálólány meséje című regénye tett világhírűvé. Művei gyakran foglalkoznak társadalmi, politikai és feminista témákkal. Szintén a kiadó szerzője Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus és író, akinek munkái a családi és transzgenerációs traumák feldolgozására fókuszálnak. Kemény Zsófi magyar költő, író, forgatókönyvíró és slammer is a kiadó szerzője. Modern hangot képvisel a kortárs magyar irodalomban, művei a fiatal generációk problémáit és érzéseit tükrözik.

 

Kolibri Kiadó

A Kolibri Kiadó izgalmas, elgondolkodtató és szórakoztató olvasmányokat nyújt. Kínálatában széles skálán mozognak a műfajok. A kiadó törekszik arra, hogy az irodalom legkiválóbb alkotásait juttassa el az olvasókhoz, és elkötelezett az irodalom jövőjének támogatása mellett. 

A szerzői között szerepel Fiala Borcsa elismert magyar írónő, újságíró és szerkesztő. Írásai amellett, hogy az élet humoros oldalát mutatják be, mélyebb társadalmi kérdéseket is érintenek. A szerzők közé tartozik Stephanie Garber amerikai író is, aki a fantasy irodalom világában alkot. Történetei izgalmas cselekményeket mutatnak be, amelyek az olvasók figyelmét az első oldaltól az utolsóig lekötik. Holly Jackson könyvei is megtalálhatóak a Kolibri Kiadó kínálatában. A brit írónő műveiben erős karakterek, bonyolult rejtélyek és veszélyes helyzetek szerepelnek. Írásaira jellemzőek a váratlan fordulatok és a részletes karakterábrázolások. A kiadó szerzői között megtalálható Roald Dahl is. Az író történetei humoros és csavaros fordulatokban bővelkednek. Az 1940-es években szerzett könyveivel hírnevet, és lett a világ egyik legsikeresebb írója. Számos műve jelent meg magyarul, és több kötetéből filmsorozat, játékfilm, illetve rajzfilm is készült. 

 

Libri Kiadó

A 2011-ben alapított Libri Kiadó portfóliójában szinte minden műfaj képviselteti magát a történelmi vagy romantikus regényektől kezdve a szakácskönyveken át a pszichológiai könyvekig. A kiadó széles műfaji palettát kínál, célja, hogy minőségi könyveket juttasson el az olvasókhoz, támogatva ezzel a kulturális és szellemi gazdagodást. 

Legnépszerűbb szerzői közé tartozik Fábián Janka, akinek történelmi-romantikus regényei nagy sikert aratnak az olvasók körében. Továbbá Frei Tamás, aki regényeiben aktuális társadalmi kérdéseket dolgoz fel izgalmas, fordulatos történetek formájában. Náray Tamás is a kiadó szerzői közé tartozik, aki sokrétű tehetsége révén olyan egyedi hangot képvisel, amely képes elgondolkodtatni az olvasókat. Továbbá Szlavicsek Judit nevét is fontos megemlíteni, aki különleges stílusával és egyedi hangvételével vált ismertté. Péterfy-Novák Éva is a szerzők közé tartozik, aki műveiben gyakran dolgoz fel társadalmi tabutémákat, személyes sorsokat és emberi drámákat. Mindemellett E. L. James sem maradhat ki a sorból, aki világszerte ismertté vált A szürke ötven árnyalata című erotikus trilógiájával.

 

Park Kiadó

A Park Kiadó évtizedek óta a magyar könyvkiadás meghatározó szereplője. Kezdetben leginkább ismeretterjesztő könyvei révén vált ismertté. Nyitott profiljának köszönhetően a gasztronómia, a pszichológia, a történelem, a természettudományok, illetve a környezettudatos életvitel iránt érdeklődők egyaránt válogathatnak kínálatából. Az utóbbi évtizedben az irodalomnak is egyre meghatározóbb szerep jut a kiadó profiljában.

Legnépszerűbb szerzői közé tartozik Guillaume Musso francia író, akinek regényei rendkívül népszerűek világszerte. Több műfajban is alkot, tehetsége az összes alkotásában megmutatkozik. Stílusa magával ragadó és fordulatos, történetei mély érzelmi töltettel és izgalmas fordulatokkal rendelkeznek. Donna Tartt amerikai író is a kiadó szerzői közé tartozik. Minden könyve gondolatébresztő történeteket kínál, alaposan kidolgozott és megfontolt.

 

Athenaeum Kiadó

Az Athenaeum Kiadó ma a legrégebben működő magyar könyvkiadónak számít. Könyvei között megtalálhatók a nívós szépirodalmi munkák és a szórakoztató lektűrök éppúgy, mint a tényirodalmi vagy népszerűsítő ismeretterjesztő kiadványok. A művek magas minőségi elvárásokkal készülnek, és aktuális témáikkal párbeszédre hívják az olvasót.

Kiemelt szerzői közé tartozik Paulo Coelho brazil író, az ENSZ békenagykövete. Stílusa egyszerű és közvetlen, mégis mélyen megragadja az olvasó figyelmét. A regényeiben feldolgozott témák között szerepel a személyes fejlődés, az önismeret, a hit és az egyéni küldetés keresése.

 

Corvina Kiadó

Az 1955-ben alapított Corvina Kiadó neve összeforrt a minőséggel és a szakmai alapossággal. Széleskörű és változatos kínálata révén vált ismertté Magyarország egyik legrégebbi és legelismertebb kiadója. Hosszú évtizedek óta elkötelezett amellett, hogy magas színvonalú, igényes olvasmányokkal gazdagítsa az olvasók életét. Célja, hogy az irodalom legkiválóbb alkotásait tegye elérhetővé a széles közönség számára.

 

General Press Könyvkiadó

A General Press Könyvkiadó kínálatában széles skálán mozognak a műfajok. Gyorsan növekvő szereplővé vált a magyar könyvkiadói piacon. Nagy hangsúlyt fektet az irodalom népszerűsítésére, és kiemelt figyelmet fordít a könyvek igényességére. Számos tehetséges íróval dolgozik együtt a kiadó, akik izgalmas és elgondolkodtató történetekkel gazdagítják a kínálatot. Célja, hogy minőségi olvasmányélményt nyújtson széles olvasóközönségének. A különböző műfajokban elérhető könyvei széles választékának köszönhetően minden olvasó találhat történeteket a számára érdekes témákban.

Legnépszerűbb szerzői közé tartozik Chris Carter, aki világszerte elismert a krimi és thriller műfajában. Legismertebb művei közé tartozik a Robert Hunter-sorozat. Nicholas Sparks amerikai bestsellerszerző könyvei is megtalálhatóak a kiadó kínálatában. Történeteinek témája többek között a hit és a szerelem. Több regényéből filmváltozat is készült. Legismertebb művei közé tartozik a Szerelmünk lapjai. Lucinda Riley, aki nagyra becsült nemzetközi bestsellerszerző is a kiadó szerzői közé sorolható. Történelmi fikciós regényei nyomán vált világszerte ismertté. Magyarországon is népszerű A hét nővér-sorozata. A kiadónál van Linda Castillo is, aki már kamaszkorában elhatározta, hogy író lesz. Kate Burkholder-sorozata többször is előkelő helyen szerepelt a New York Times bestsellerlistáján. Lee Child angol író sem maradhat ki a sorból, akinek első regénye 1997-ben jelent meg Elvarázsolt dollárok címmel. Minden regénye egy egykori amerikai katonai rendész, Jack Reacher kalandjait követi. Továbbá David Baldacci is a kiadó szerzői közé tartozik, aki kitűnő stílusban ír szórakoztató bűnügyi történeteket. A világ legnépszerűbb thrillerszerzői közé sorolható. Az Államérdek című regényével nagy sikert aratott, a könyvből mozifilm készült Clint Eastwood rendezésében és főszereplésével. Végül, de nem utolsósorban pedig fontos megemlíteni Jeffrey Archer angol regényírót. A hazai olvasóközönség a Világsikerek sorozatában megjelent regényei alapján ismerheti.

 

Magvető Könyvkiadó

Az 1955-ben alapított Magvető Könyvkiadó elsősorban kortárs hazai és külföldi szépirodalmi műveket ad ki. Magyarország egyik legrangosabb és legismertebb könyvkiadója, elkötelezett a magas színvonalú irodalmi értékek közvetítése iránt. 

Kiemelt szerzői közé tartozik Grecsó Krisztián, aki a kortárs magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja. Rendszeresen publikál irodalmi folyóiratokban, napi és hetilapokban, netes portálokon, több ezer írás jelent meg a neve alatt. Továbbá Gabriel García Márquez kolumbiai író, újságíró, kiadó és politikai aktivista is a kiadó szerzői közé sorolható. A Száz év magány című művének megjelenése tette világhírűvé. 1982-ben kapott Nobel-díjat. Nádasdy Ádám magyar nyelvész, költő, műfordító, esszéista sem maradhat ki a felsorolásból, aki jelentős szerepet játszik a magyar irodalmi és nyelvészeti életben.

 

Manó Könyvek és Menő Könyvek

A Manó Könyvek gyermek- és ismeretterjesztő könyvei méltán népszerűek a kisgyerekek és szüleik körében. Célja, hogy a fiatal olvasók számára szórakoztató és értékes olvasmányélményeket nyújtson. A Menő Könyvek ifjúsági irodalom témájában jelentet meg inspiráló és élvezetes kiadványokat, amelyek a tiniket leginkább foglalkoztató kérdésekkel foglalkoznak.

A Manó Könyvek szerzői közé tartozik Kalapos Éva, aki elsősorban ifjúsági regényeiről ismert. Művei, mint például a D.A.C. című ifjúsági regénysorozat, valósághűen ábrázolják a tinédzserek mindennapjait és problémáit, miközben izgalmas és tanulságos történeteket mesélnek el. Irene Adler is a Manó Könyvek szerzői közé tartozik, akinek a Sherlock, Lupin és én című ifjúsági sorozata mindenkit lenyűgöz. Történetei a fiatal olvasók széles körének nyújtanak szórakoztató és inspiráló olvasmányélményt.

A Menő Könyvek szerzői közé tartozik Soman Chainani, aki a Jók és Rosszak Iskolája-sorozattal vált világszerte ismertté. Művei számos díjat nyertek el és több nyelvre lefordították őket. Továbbá Nógrádi Gergely sokoldalú művész, író is a kiadó szerzői között szerepel, akinek a nevéhez olyan művek köthetőek mint a Brunar-sorozat részei.

 

Partvonal Kiadó

A Partvonal Kiadó első könyvei 2005 őszén jelentek meg, az azóta eltelt években a hazai könyvpiac ismert szereplőjévé nőtte ki magát. Stabil lábakon álló, kiegyensúlyozottan teljesítő könyves műhely, amelynek célja, hogy bebizonyítsa, nemcsak a szépirodalmi, de a szórakoztató és az ismeretterjesztő könyvek is lehetnek igényesek. Magyar nyelven jelenteti meg külföldön elismert kortárs írók műveit, de igyekszik jó néhány klasszikus szerzőt is bemutatni.

Szerzői közé sorolható Tom Clancy amerikai író és történész, aki leginkább a hidegháború alatti és utáni időszakban történő kémkedési és katonai regényeiről ismert. Könyvei több mint 100 millió példányban jelentek meg világszerte. Több kötete került a New York Times bestsellerlistájának élére. A Jack Ryan-regények közül ötöt vittek filmvászonra.

Steigervald Krisztián is a Partvonal Kiadó szerzői között található. Közgazdászként és coachként is egyaránt aktív szerző. Hazánkban elsőként vállalkozott a generációk közötti kommunikációs különbségek bemutatására, könyvei hamar helyet kaptak a sikerlistákon. Művei értékesek és hiánypótlóak, minden családi könyvtárban ott a helyük.

 

A Libri és Líra Kiadói Csoportok meghatározó szereplői a magyar könyvpiacnak a magas színvonalat képviselő és sokszínű kínálatuknak köszönhetően. A cikkben bemutatott kiadók és szerzők mind-mind egyedi hangot képviselnek, és műveikkel különleges élményt nyújtanak az olvasók számára. Azon dolgoznak, hogy könyveikkel szórakoztassanak, inspiráljanak és tanítsanak. Érdemes megtekinteni a kínálatot, és választani néhány digitális könyvet!

Előző

"A siker mindig akkor kopogtat, ha az ember nem ragaszkodik hozzá görcsösen" - interjú Budai Lotti írónővel

Következő

"Olyan munkákat választok, amiket amúgy is élveznék olvasni" - interjú Szujer Orsolya műfordítóval