Kihagyhatatlan krimi és thriller e-könyvek

Megosztás:

blog image

A krimi és a thriller a legnépszerűbb műfajok közé tartoznak, mivel segítenek kiszakadni a szürke hétköznapokból. Az olvasók gyakran összetévesztik a kettőt egymással. A cikkben eláruljuk, hogy miben különböznek, és ajánlunk néhány kihagyhatatlan könyvet, amelyek felejthetetlen olvasásélményt garantálnak.

Krimi és thriller

A krimi a bűntények felderítésével és elkövetésük bemutatásával, valamint a bűnözők és a nyomozók világával foglalkozik. Egyszerre szórakoztatja, és készteti az olvasót logikus gondolkodásra. Népszerű alkategóriái közé sorolható a jogi, a rendőrségi és a politikai krimi, valamint a detektívregény. A jó krimi olyan, mint egy jó keresztrejtvény, amely esetében nehéz megtalálni a helyes megfejtést.

A másik népszerű műfaj a thriller, amely az egyik legalapvetőbb emberi érzelemre, a félelemre alapoz. A célja, hogy az első oldaltól az utolsóig fenntartsa a feszültséget. Olyan érzéseket hoz elő az olvasókban, amelyeket a saját életükben nem akarnak megtapasztalni. A thriller felejthetetlen élményt nyújt a műfaj rajongóinak. A legismertebb alkategóriái közé tartozik a misztikus, a bűnügyi, a politikai thriller és a pszichothriller.

Érdekelnek a legjobb krimik és thrillerek? Mutatunk néhány nagy sikerű olvasnivalót, amelyeket nem érdemes kihagyni, felejthetetlen olvasásélményt nyújtanak.

 

 

Réti László: Budapest Boulevard

Izgalmas politikai thriller, amely Budapest sötét oldalát mutatja be, miközben társadalomrajzi elemeket is tartalmaz. Merénylet rázza meg a békés napjait élő Budapestet. A város retteg a terrorcselekmény óta, egymást érik a téves bombariadók. Vajon hogyan kerül egy volt rendőrtiszt a bűn oldalára? Miért ölnek meg egy iraki egyetemistát? És a legfontosabb: lesz-e újabb merénylet?

 

Ludányi Bettina: Teremtett látszat

A pszichokrimiben az Olivia Ellis által megálmodott podcast lehetőséget ad a nőknek a traumafeldolgozásra. Név nélkül, eltorzított hanggal vállalják történetüket. Vajon mi történik akkor, ha az, aki a traumát okozta ráismer az egyik történetet mesélő nőre? Egy éjszaka Oliviát megtámadják. Az ügyet Nathaniel Holden kapja. Hamar kiderül, hogy a nyomok egyáltalán nem olyan egyértelműek, mint amilyennek elsőre tűnnek.

 

Richard Osman: Az eltévedt golyó

Rejtélyes bűntény, fordulatos nyomozás, barátság és lelkiismereti válságok egybefonódása egy detektívtörténetben. Egy tíz évvel ezelőtti megoldatlan bűntény szálai egy híradóshoz és egy gyilkossági ügyhöz vezetnek. Eközben egy váratlanul felbukkanó új ellenség választás elé kényszeríti Elizabethet: gyilkolnia kell, vagy meghal. Joyce, Ron és Ibrahim pedig barátokkal együtt nyomoznak. Vajon képesek lesznek megoldani a rejtélyt és megmenteni Elizabethet?

 

Steve Berry: Az utolsó királyság

II. Lajos bajor király rejtélyes figura volt, akit elmozdítottak a trónról, majd pár nappal később titokzatos módon vízbe fulladt. Állítólag a halála előtti években egy új királyság után kutatott, egy Bajorországot helyettesítő független királyság után, ahová visszavonulhat. Vajon sikerrel járt? Az elrejtett nyomok után kutató Malone és Daniels versenyt futva küzd halálos ellenségeik egyre bővülő sorával, akik meg akarják találni az utolsó királyságot.

 

Camilla Läckberg: Aranykalitka

Faye élete tökéletesnek tűnik, megvan mindene: remek férj, tündéri gyermek és egy luxuslakás Stockholmban. Azonban a gyermekkora sötét emlékei folyamatosan kísértik. Ambiciózus nő volt, de a férje, Jack kedvéért feladta az álmait. Amikor rájön, hogy a férfi megcsalta, elveszíti az otthonát és a családját. Ekkor eltökéli, hogy elégtételt vesz.

 

Heidi Perks: A látszat néha csal

Laila és férje nyaralásra érkeznek Görögországba. Ahogy a nő a medencénél ül, megmagyarázhatatlan módon vonzani kezdi egy másik család. Emnek fogalma sincs arról, hogy Laila kicsoda, és arról sem, hogy érdeklődve figyeli gyermekeit és férjét. Néhány nappal később szörnyű eseményre kerül sor. Laila úgy véli, hogy tudja az igazságot a történtekről, de ha elmondja Emnek, mindent elveszíthet, ami kedves számára. És mi van, ha téved?

 

A felsorolt digitális könyvek mellett érdemes beszerezni néhányat az említett írók további műveiből is. Mindemellett M. J. Arlidge, Steve Cavanagh, Robert Galbraith, John Cure és Maurice Leblanc köteteit is ajánljuk.

 

Ha szeretnéd megosztani könyves élményeidet, csatlakozz a DiBook Digitáliskönyv-klub Facebook-csoporthoz! Inspirációt meríthetsz a következő olvasmányodhoz, és megoszthatod a véleményed olyanokkal, akik szeretnek olvasni.

Előző

"Az írói pályám kezdete nem volt kifejezetten könnyű, mert tele volt buktatókkal és elutasítással" - interjú Leiner Laurával

Következő

"Mindig öröm kedves, szeretetteljes, pozitív visszajelzést kapni" - interjú Ludányi Bettinával