Beleolvasok

Kémény füstje nem égbe száll…

2023-ban volt 100 éve, hogy a Hajdúság szívében, Hajdúböszörményben megszüle-tett Uzonyi Pál, aki az évek során a Debrecen környéki tájegység ismert, sokoldalú alkotóművészévé érett. 
Debrecen szomszédságában, Ebesen alkotta gazdag képzőművészeti és költői élet-műve zömét. Verseit kézzel írta, többségük ebben a formában maradt ránk. Egyes gyermekverseit már életében publikálta különböző lapokban. Jóval halála után, 2013-ban egy önálló kötet is megjelent tőle kereken 100, általa illusztrált gyermek-verssel. A kéziratos hagyatékban azonban több mint 700 költemény volt, és koránt-sem mind gyermekvers, még ha ezek vannak is többségben. Ezért döntöttünk úgy a hagyaték örököseiként 2023-ban, nem sokkal Édesapánk közelgő 100. születésnapja előtt, hogy kiszabadítjuk a fiók mélyéről ezt az életművet, és a nyilvánosság elé tár-juk, feldúsítva képzőművészeti munkásságának néhány gyöngyszemével is.
Jelen kötet verseit olvasva sokat megtudhatunk a szerzőt környező világról, hogy ebből őt mi érdekelte és érintette meg leginkább. Vagyis ez egy eddig nem publikált, sajátos, szubjektív korkép is egy szenzibilis, ám valódi gondolatait verbálisan inkább fiókba záró alkotóművésztől.
De talán vágjunk bele! Minden olvasónak kellemes időtöltést, ahol kell, gondolkodó elmélyülést, vagy máshol éppenséggel a nyelv játékosságának felhőtlen élvezetét, felnőttként vagy gyerekként a vers befogadásának örömét kívánjuk!

ifj. Uzonyi Pál és Uzonyi Márton

További információk

Formátumok

Ezekkel együtt is megveheted

+

+

4 980 Ft

250 pont