Beleolvasok

Az Uránia-ház

KULT Könyvek

A Familiárisok és a Mrs. England Sunday Times bestsellerek szerzőjétől

A szabadságnak ára van.

London, 1847. Alig pár mérföldnyire a várostól, csendes vidéki környezetben készülődés zajlik egy csapat fiatal nő fogadására. Szigorúan titkos, hogy pontosan hol van ez a ház, és a beköltözők nem ismerik egymást. Egy valami azonban közös bennük: mindannyian bukott nők.

Az Uránia-ház menedéket kínál prostituáltaknak, piti tolvajoknak, kitaszítottaknak – az újrakezdés lehetőségét. De vajon tudnak-e élni a lakók ezzel a lehetőséggel?

Angela Burdett-Coutts, a milliomosnő az Uránia-ház egyik mecénása. Légvonalban nem is olyan messze, Piccadilly környéki otthonában tartózkodik, amikor döbbenetes felfedezést tesz. A férfit, aki tíz évvel ezelőtt zaklatta, szabadlábra helyezték. Angela tudja, csak idő kérdése, hogy a rémálom újrakezdődjön.

E nagyon különböző háttérből érkező lányok, asszonyok sorsa egy ponton összekapcsolódik, hogy kiderüljön: a szabadságnak mindig ára van.

Stacey Halls negyedik regénye valós történetet dolgoz fel: Charles Dickens, a regényíró otthont alapított, amely menedékül szolgált a bukott nőknek. E könyv lapjain a ház története elevenedik meg.

Stacey Halls az angliai Lancashire-ben nőtt fel, az egyetemen újságírást tanult. Familiárisok – A pendle-dombi boszorkányok című regénye rögtön elsöprő közönségsikert aratott a történelmi fantasy olvasóinak körében: tizenkét nyelvre fordították le, és csak az Egyesült Királyságban több mint 200.000 példányban kelt el. Keménytáblás és puhakötéses kiadása egyaránt a Sunday Times bestseller listáján szerepelt. További regényei – A lelenc, Mrs. England – szintén Sunday Times-bestsellerek lettek, emellett számtalan díjat és jelölést zsebelt be velük.

További információk

Formátumok
15 %

Ezekkel együtt is megveheted

+

+

8 473 Ft

0 pont