Beleolvasok

A Shackleton-modell

Déli-sarki expedíció mint vezetéselmélet

Capparell , Stephanie
-
Morrell , Margot

Úgy tartják, Sir Ernest Shackleton volt „a legnagyszerűbb vezető, aki csak élt ezen a földön”, mert teljes 27 fős legénysége életét meg tudta óvni, amikor zátonyra futottak az Antarktiszon, és majdnem két évre ott ragadtak. Margot Morrell Shackleton-kutató és Stephanie Capparell, a The Wall Street Journal újságírója összefogtak, hogy a neves sarkkutató kalandjain és megpróbáltatásain keresztül bemutassák Shackleton zseniális vezetői képességeit és örökérvényű módszereit, amelyeket bárki elsajátíthat napjainkban is.
Elsőre talán különösnek tűnik, hogy a vezetéselméletről egy fedezőtől tudhatunk meg a legtöbbet, de a gyakorlatban már bebizonyosodott, hogy módszerei nem csupán a túlélést jelentették társai számára. Shackleton vezetői módszereit követte a későbbiekben többek között az USA haditengerészetért felelős minisztere, az Apollo–13 parancsnoka, a TheStreet.com üzleti portál társalapítója. 

A szerzők, most először, részletes elemzéssel tárják fel, mi a titka Shackleton vezetői sikereinek, az eredményt pedig bárki sikerrel hasznosíthatja, aki vezető szerepet tölt be az élet bármely területén.

4 410 Ft

221 pont

Ezek is érdekelhetnek

Teljes lista