Beleolvasok

A 17. karmapa - Orgyen Trinli Dordzse

Orgyen Trinli Dordzse

Éles ​eszű, és noha időnként magába zárkózik, csípős élceiről is híres, melyekkel meg szokta nevettetni hallgatóságát. Tanításai lényegre törőek, érvei szigorúan logikusak, és megvan az a rejtelmes képessége, hogy képes az ősi bölcsességeket relevánssá tenni a modern világ számára.”
A tibeti buddhizmus egyik legfontosabb vezetője, Orgyen Trinli Dordzse, a 17. karmapa, az „Élő Buddha” 1999 végén menekült el Tibetből, és telepedett le Indiában, miután úgy találta, hogy a kínai kormány felügyelete alatt nem tudja szabadon átadni Buddha tanításait. Az önkéntes száműzetésben élő karmapa egyszerre szellemi és politikai vezető, aki a tibeti hagyományok megőrzését és a környezet védelmét egyaránt szem előtt tartja. Sokrétű működése során arra törekszik, hogy a tibeti buddhista hagyomány és spiritualitás modernizálása révén adjon választ a korunkat érintő társadalmi és környezeti kihívásokra. Úgy kívánja megújítani a kilencszáz éves tibeti buddhizmust, hogy a lényegét megőrizve változzon a folyton változó korral együtt.
A 17. karmapát bemutató kötet egyszerre életrajz, útleírás és riportkönyv, amely nemcsak a tibeti buddhizmus egyik legfontosabb vezetőjének tanításaiból nyújt ízelítőt, de bepillantást enged az Indiába szakadt tibeti diaszpóra életébe is.

További információk

Formátumok

Ezekkel együtt is megveheted

+

+

7 179 Ft

360 pont