Pierce Brown a Vörös lázadás sorozatában lenyűgöző világot teremtett

Megosztás:

blog image

Pierce Brown energikusan és lendületesen ír, könyvei emlékeztetnek arra, hogy van varázslat a világon. Lenyűgöző világot teremtett, amelyben érdemes elmerülni, hiszen magával ragadja az olvasót. Joggal tartják az akció sci-fik egyik legnagyobb reményű szerzőjének. Ismerjük meg a New York Times bestsellerszerzőjét és a letehetetlen Vörös lázadás sorozatát.

Olvasók milliói rajonganak érte

Pierce Brown jelentős hangsúlyt fektet a karakterfejlődésre, a főszereplőkkel és a mellékszereplőkkel könnyű azonosulni vagy érzelmileg kapcsolódni. Történetei tele vannak fordulatokkal, akciókkal és kalandokkal. Az amerikai sci-fi író Vörös lázadás című első regényére már a megjelenés előtti hónapokban felfigyeltek, így nem meglepő, hogy hatalmas sikere volt. Brown 2014-ben az olvasók szavazatai alapján elnyerte a legjobb elsőkönyves szerző kategóriában a Goodreads díját. A folytatásokkal 2015-ben és 2016-ban is megkapta a Goodreads-díjat, ezúttal a legjobb sci-fi kategóriában.

 

Brown hirtelen sikerének köszönhetően mára olvasók milliói rajonganak érte a világ minden táján. Nem véletlen, hogy rögtön meghódította az olvasó társadalom nagy részét, hiszen a könyvei egyszerűen lehetetlenek. Az Agave Könyvek kiadásában megjelent Vörös lázadás sorozat regényei: Vörös lázadás, Arany háború, Hajnalcsillag, A káosz évei, A sötétség kora I-II. és Fényhozó I-II.

 

 

Vörös lázadás

A 2014-ben megjelent Vörös lázadás című regényben Darrow a Marson él, bányászként kockáztatja az életét, hogy a társaival lakhatóvá tegye a bolygó felszínét. Vörösnek született, a színekről elnevezett kasztokra épülő társadalom legalacsonyabb rétegébe. Darrow emberfeletti munkájával a saját gyermekeinek is jobb életet szeretne teremteni. Egy nap azonban megtudja az eltitkolt igazságot, miszerint a Mars felszíne már alkalmas az emberi életre. Igazságot követelve csatlakozik a földalatti ellenálláshoz, hogy megdöntse az Aranyak zsarnoki uralmát. Céljának elérésében még az sem akadályozza meg, hogy olyanná váljon, mint gyűlölt ellenségei.

 

Arany háború

A sorozat második kötete a 2015-ben megjelent, olvasmányos, folyamatosan pörgő és végig lebilincselő Arany háború, amelyben folytatódik Darrow bosszúhadjárata. Eltökélten vezeti harcba népét a szabadságért. Arannyá vált ő is, és belülről tervezi megdönteni a rendszert. A regény egy brutális adrenalinlöket folyamatos akciójelenetekkel, űrharcokkal és politikai intrikákkal. Olykor kegyetlen, máskor nagyon is emberi élet-halál történet a bosszúról egy felejthetetlen főszereplővel.

 

Hajnalcsillag

A harmadik kötet az elsöprő erejű és azonnal beszippantó Hajnalcsillag, amely 2016-ban jelent meg. Darrow békében élt, de az ellenségei felakasztották a feleségét, és rabszolgasorba taszították a népét. Nem törődött bele a sorsába, beépült az ellenségei közé, és elindítja a forradalmat, ami darabjaira szedi a rendszert.

 

A káosz évei

A Vörös lázadás sorozat negyedik kötete 2018-ban jelent meg, emlékezetes jeleneteivel A káosz évei méltó folytatás. A háború tizedik, Darrow életének pedig harminckettedik évében járunk. Egy évtizeddel korábban Darrow volt annak a forradalomnak a hőse, amitől azt remélte a nép, hogy felszabadítja a társadalmat. Ehelyett végtelen háború lett az eredménye. Ebben az epikus történetben a főszereplő újabb küldetésre indul, amellyel kockára tesz mindent. Az útja során olyan szereplők jelennek meg, akik örökre megváltoztatják a sorsát: egy vörös lány, egy megtört ex-katona és egy kitaszított arany trónörökös. Az első három kötet egy univerzum végét örökítette meg, míg A káosz évei egy új kezdetének az első krónikája.

 

A sötétség kora I-II.

A vörös lázadás sorozat ötödik kötete A sötétség kora, amely 2019-ben jelent meg. A regényben Darrow a saját maga által alapított köztársaság kitaszítottjaként háborúba kezd a Merkúron. Azt reméli, hogy még mindig megvalósíthatja Eó álmát, azonban a nyomában csak halál és pusztulás jár. Eközben Lysander au Lune visszatér a Magba, hogy helyreállítsa a rendet, és ismét elhozza a békét az emberiségnek. Ehhez azonban szembe kell néznie Darrow-val a rettenetbe borult Merkúr ege alatt. Virginia pedig egyesíteni próbálja a házakat, és felsorakoztatni őket Darrow mögé. Lyria árulás vádjával néz szembe, az egyetlen reménye, ha sikerül elmenekülnie az új szövetségesekkel együtt. Pax és Electra fogságba kerültek, nincs más választásuk, mint megbízni a tolvaj Ephraimben. A szövetségek változnak, és a hatalom egyre kiszámíthatatlanabbul tömörül. Az egyre véresebb galaktikus háború végkimenetele könnyedén elhozhatja újra a sötétség korát.

 

Fényhozó I-II.

A hatodik kötet, a Fényhozó I-II. 2024-ben jelent meg. A történetben Darrow, a Mars vörös földjének szülötte egy aprócska szemét-szatelliten tengődik. Vágyódik haza feleségéhez, Virginiához, hogy együtt szálljanak szembe a vérszomjas Lysanderrel és seregeivel. Lysander egyébre sem tud gondolni, mint hogy visszaállítsa az Aranyak uralmát. Azt sem bánja, ha ezért világok pusztulnak, csak az fontos számára, hogy beteljesíthesse hatalomvágyát. Nem olyan rég még Aratóért kiáltott a világ, most azonban Darrowra volna szükség, akinek viszont kell a szerettei támogatása, hogy képes legyen megvédeni a köztársaságot. Innen indul Darrow hazautazása, amely során régi barátok találnak egymásra, új szövetségek kovácsolódnak, miközben a nagy vetélytársak csatamezőkön vagy éppen földalatti folyosókon, űrhajók gyomrában feszülnek egymásnak. Eo álma él és örök, és a sötétség korát egy új kor váltja fel: a fény, a győzelem és a remény ideje.

 

 

Vörös lázadás csomagajánlat kedvezményesen

 

Érdemes felfedezni a Vörös lázadás sorozat köteteit, garantáltan magukkal ragadnak az olvasmányos, végig lebilincselő történetek. Ha pedig szeretnéd megosztani könyves élményeidet, vagy ötleteket meríteni a következő olvasmányodhoz, csatlakozz hozzánk a Facebook csoportunkba!

Előző

"Boldog vagyok, hogy másoknak is örömet okoznak a történeteim" - interjú Karády Annával

Következő

Írónők, akiket érdemes megismerni