Jelenjen meg a te kéziratod is e-könyvben!

Megosztás:

blog image

A DiBookon számtalan szerzői kiadásban megjelent e-könyvet találsz mind magyar írók tollából, mind a nemzetközi piacról. Ez nem véletlen, hiszen az e-könyves megjelenés kiváló lehetőség azoknak az íróknak, akik szűkebb közönségnek írnak, és azoknak is, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak, vagy nem akartak megjelenni hagyományos könyvkiadók szárnyai alatt.

A DiBookon számtalan szerzői kiadásban megjelent e-könyvet találsz mind magyar írók tollából, mind a nemzetközi piacról. Ez nem véletlen, hiszen az e-könyves megjelenés kiváló lehetőség azoknak az íróknak, akik szűkebb közönségnek írnak, és azoknak is, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak, vagy nem akartak megjelenni hagyományos könyvkiadók szárnyai alatt.

Amikor a válság a könyvpiacon is érezteti a hatását – gondoljunk csak a legutóbbi „papírválságra”, aminek következtében jelentős százalékokkal drágult a nyomtatás –, a hagyományos kiadók még az addigiaknál is óvatosabban válogatnak. Pedig lehet, hogy egy leendő sikerkönyvet utasítanak el.

Ha nincs saját kereted arra, hogy kifizesd a nyomdát, vagy nem szeretnél kockáztatni, akkor az e-könyves megjelenés egy kiváló alternatíva lehet. Bár a DiBook nem könyvkiadó, de jelenleg Magyarországon az egyik legnagyobb terjesztő, ezért érdemes felvenned a kapcsolatot velünk.

Bármilyen tematikájú kéziratnál, legyen az regény, spirituális útmutató vagy pénzügyi szakkönyv – vagy ezeken kívül bármi! – szeretnénk leszögezni, hogy a sikeres terjesztésnek három követelménye van: igényes belív, figyelemfelkeltő borító és minél több reklám.

A legtöbb olvasó nagyon megválogatja, hogy mit vegyen le a virtuális polcról, és miért adjon ki pénzt, ezért a szerkesztést és a korrektúrát nem tudod kihagyni. A belívet rengeteg átolvasással és ismerősök, barátok, vagy profi szerkesztők segítségével hozhatod igazán jó formába. A profi segítség természetesen pénzbe kerül, ezért mérlegelned kell, hogy mennyit tudsz rászánni – pénzt vagy időt mindenképpen szánni kell erre a lépésre.

A DiBook webáruházának kínálatában jelenleg több mint húszezer e-könyv szerepel. Általános igazság az, hogy az e-könyvek soha nem fogynak ki, a számuk egyre nő, ezért csak néhány esetben fordul elő, hogy egy-egy e-könyvet nem forgalmaznak tovább. Viszont egy ilyen hatalmas piacon nem könnyű kitűnni. A leendő vásárlóidat egy figyelemfelkeltő, igényes borítóval tudod csak megfogni. Ebben a lépésben is érdemes lehet segítséget kérni egy grafikustól, vagy egy illusztrátortól. Ugyanakkor számtalan ötletet találsz az interneten akár a magyar, akár a külföldi piacon, és ha van egy kis képszerkesztői tapasztalatod, megvalósíthatod a borítót – már csak a jogtisztaságra kell majd figyelned. Ha bizonytalan vagy, készíts több változatot, és szavaztasd meg az ismerőseid, leendő vagy már meglévő rajongóid körében!

És ezzel már át is tértünk a reklám fontosságára. Elvégre az emberek ritkán vásárolnak csak azért, mert betévedtek egy webáruházba, és bár a DiBook jelentős látogatószámmal bír, az ottani újdonságok közti megjelenésed csak rövid ideig lesz reklámértékű. Bele kell vetned magad egy kicsit a marketing sötét bugyraiba, posztokat, képeket és megragadó tartalmakat gyártanod ahhoz, hogy minél többen válasszák az e-könyvedet.

Ahhoz, hogy a kéziratod kereskedelmi forgalomba kerülhessen, igényelned kell egy ISBN számot (ez teljesen ingyenes, e-mailen keresztül zajlik, és általában mindössze egy munkanapot vesz igénybe).

Szóval, van egy jó kéziratod? Van egy történeted, egy filozófiád, egy tanácsod az olvasók számára, és szeretnél vele pénzt szerezni? Az e-könyves piacon ritkán történnek csodák, de ha elég eltökélt, kitartó és szorgalmas vagy, akkor ez egy kiváló lehetőség számodra.

Nincs más hátra, mint létrehozni egy e-pub fájlt. Ezt akár ingyenes programokkal is megteheted, mi a  Calibre programot ajánljuk, de bárhogy is legyen, ne elégedj meg az online konvertálást ígérő oldalakkal!

És végül írj egy e-mailt az ugyfelszolgalat@dibook.hu címre, hogy megbeszélhessük a megjelenésed részleteit!

Higgy magadban, és jelenj meg te is a DiBookon!

Előző

Hogyan változtat a szokásokon az e-könyv?

Következő

Kindle vs. tablet – melyiket válasszam?