"Fontosnak tartom, hogy a könyveimnek legyen mondanivalója" - interjú Marilyn Miller írónővel

Megosztás:

blog image

Betekintést nyerhettünk írói folyamataiba, inspirációiba és abba, hogyan tekint vissza a pályája kezdetére, és hogyan kezeli az írói élet kihívásait. Tarts velünk, és ismerd meg közelebbről Marilyn Millert, aki könyveivel elvarázsol bennünket!

 

Marilyn Miller szereti megmutatni a történeteiben az érzelmek széles skáláját. Művei mélyen megérintik az olvasók szívét, miközben emberi kapcsolatokat és érzelmeket boncolgatnak. Az erotika pedig egy plusz fűszer a történeteiben. Első könyve Keserűen édes címmel jelent meg 2017-ben, majd ezt több sorozat és különálló kötet követte. Az írónővel beszélgettünk. 

 

1. Mik azok az inspirációk vagy élmények, amik arra sarkalltak, hogy íróvá válj? Mikor és hogyan döntötted el, hogy író leszel?

Én úgy gondolom ez nem döntés, hanem szükség kérdése. Szerintem akkor válik valaki íróvá, amikor az olvasóknak szüksége van rá. De ha mégis meg kellene válaszolnom pontosan a kérdést, akkor a második könyvem után éreztem azt, hogy szeretnék ezzel foglalkozni.

 

2. Mi inspirált arra, hogy könyveidben gyakran a maffiák alvilágával foglalkozz? 

Jómagam is nagyon kíváncsi vagyok erre a világra. Igazából minden könyvemben arról írok, ami engem is érdekel. Habár szórakoztató műfajban tevékenykedem, ettől függetlenül fontosnak tartom, hogy a könyveimnek legyen mondanivalója. Üzenete. A maffia pedig egy olyan sötét világ, amire azt hiszem, majd minden ember kíváncsi. 

 

3. Van-e számodra meghatározott rituálé vagy szokás a kreatív munkához? 

Jelenleg az a legnagyobb siker, ha elalszik a kisfiam. Viszont szeptembertől ő is elmegy óvodába, így már nyugodtan tudok írni. Rituálé egyébként nincs, de a csend, az nagyon fontos számomra. 

 

4. Hogyan tekintesz vissza az írói pályád kezdetére? Milyen tanácsot adnál azoknak a kezdőknek, akik szeretnének írni és kiadni könyveiket? 

Megtalált már párszor ez a kérdés… Őszinte leszek. Ez egy nagyon nehéz pálya. A könyvpiac nagyon telített, sok résztvevős. Éppen ezért én azt tudom mondani, az szánja el magát, aki úgy érzi valami mást tud adni. Az egyediség a legfontosabb! Ez különböztet meg írót-írótól. 

 

5. Mik a legnagyobb kihívásaid és örömeid az írás során? 

A legnagyobb kihívás az mindig önmagammal szemben van. Van egy láthatatlan mérce, amit minden egyes könyvemnél meg akarok ugrani. Az örömöm pedig természetesen maga az írás, hiszen ez maximálisan kikapcsol. De a legnagyobb örömet, mégis az elégedett olvasóim adják. 

 

6. Van-e olyan karakter vagy történet, amely különösen közel áll a szívedhez, és miért? 

Egyértelműen a maffia sorozatok. A két férfi, de a női karakterek is rettenetesen közel állnak hozzám. Szeretem a kemény karaktereket, és szeretem a kemény történeteket is. Tehát Az orosz és A vezér című könyvem egyértelműen dobogós helyen vannak. De még egyet kiemelek, az pedig Szíria szülötte. Az a történet nagyon sokat tett hozzám emberileg. 

 

7. Hogyan látod a könyveid és az írásaid hatását az olvasókra? 

Abszolút pozitív hatással vannak a könyveim az emberekre, mert mint már említettem, minden egyes MM könyvnek mondanivalója van. Olyan üzenetek vannak benne, amiből az éhes lelkek bátran táplálkozhatnak. 

 

8. Milyen üzeneteket szeretnél átadni műveiddel? 

Számomra nagyon fontos az őszinteség. A szeretet. A kitartás és a küzdeni akarás. Így igazából minden egyes könyvemnek teljesen mindegy milyen történetet építek fel, ezek a fő mozgatórugói. 

 

9. Hogyan kutatod és készíted el háttéranyagaidat a regényeidhez? 

Természetesen interneten jutok hozzá minden információhoz. Például Szíria szülötte című könyvemhez több mint egy hónapig csak kutatómunkát végeztem. Rengeteg interjút elolvastam és megnéztem, videót is, nagyon sokszor sírva. Ha pedig tájleíró részek vannak, szintén a Googlet veszem elő. 

 

10. Milyen terveid vannak a jövőre vonatkozóan? Van-e olyan könyv vagy projekt, amit különösen izgatottan vársz?

Igazából minden egyes könyvet izgatottan várok, izgatottan írok. Mert mint mondtam, azt a bizonyos láthatatlan lécet, ami a fejemben van, minden egyes alkalommal meg akarok és meg is fogok ugrani! 

 

Ismered a DiBook Digitáliskönyv-klubot? Ha szeretnéd megosztani a könyves élményeidet más olvasókkal, és inspirációt meríteni a következő olvasmányodhoz, csatlakozz! Nyereményjátékokkal, kedvezményes ajánlatokkal, kihívásokkal és ajánlókkal várunk!

Előző

"Mindig öröm kedves, szeretetteljes, pozitív visszajelzést kapni" - interjú Ludányi Bettinával

Következő

"A siker mindig akkor kopogtat, ha az ember nem ragaszkodik hozzá görcsösen" - interjú Budai Lotti írónővel