A fantasy a 20. század egyik legsikeresebb irodalmi, képzőművészeti és iparművészeti stílusa. Történetei elképzelt világokba repítik az olvasót, ahol nemcsak a földrészek, növényeik, állataik és egyéb más lényeik újak, hanem a kultúra, szokások, törvénykezés és az egyéni érdekek is. Ezek legtöbb esetben eltérnek a való életben tapasztalttól. Megannyi idegen fajhoz tartozó hőst ismerhetünk meg, akikkel az élettörténetük, jellemük vagy történetbeli céljuk alapján nagyon könnyen tudunk azonosulni.

A fantasy e-könyvek világán belül az egyik legkedveltebb kategória az epikus fantasy, amelyben a szereplők közösen összefogva egy mindegyikük számára sokszor még a saját életüknél is fontosabb magasztos célért küzdenek, a rengeteg megpróbáltatás ellenére a legtöbbször pozitív vége van a történetnek. Ennek a kategóriának az egyik legismertebb műve George R. R. Martin elképesztő regényfolyama, a Trónok harca. Ha te is lerágtad a körmödet a politikai csatározások, intrikák, vérrel átitatott háborúk, pletykák és cselszövések közben, míg kiderült a tévésorozat végére, hogy ki lett a Hét Királyság új uralkodója, akkor érdemes ezt az e-könyvet elolvasnod, ha még nem tetted. Ha már túl vagy rajta, akkor tudod miért kell az író többi művét is elolvasni.

Ha a közös magasztos cél helyett inkább a szereplőket és azon belül is a főbb karaktert vagy karaktereket szeretnéd jobban megismerni, végigkövetni jellemük és más tulajdonságaik fejlődését a céljukig vezető út során, akkor a heroikus fantasy könyveket válaszd. Ebből a kategóriából szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a Tűzkirálynőt, ami a híres skót író, Anthony Ryan egyik lebilincselő regénye. Az író többi könyvére is érdemes egy pillantást vetned. De akkor se aggódj, ha más fantasy könyvekre vágysz, mert bőven van még rengeteg más a kínálatunkban.

Ha nem riadsz vissza, sőt vonz a sötét, sokszor negatív hangvételű, véres és horrorisztikus elemeket is felvonultató fantasyvalóság, akkor a dark fantasy regények nagy kedvenceid lesznek. Mark Lawrence amerikai-brit író sorozatait csak ajánlani tudjuk számodra. A Vörös nővér sokak szerint a szerző eddigi legjobb könyve. 

Ha szerinted nem vagyunk egyedül, és más fajok is járnak köztünk a napsütötte égbolt vagy az éjszaka leple alatt, akkor az urban fantasyt imádni fogod. Vámpírok, vérfarkasok, boszorkányok és más lények izgalmas történeteivel ismerkedhetsz meg. Kiemelkedő alkotás ebből a kategóriából Szergej Lukjanyenko orosz író Őrség-sorozata. Ha pedig az izgalom mellett még romantikára és erotikára is vágysz, akkor a paranormális romantikus regények az igazán neked valók.

Fantasy e-könyv kínálatunk mellett ajánljuk még figyelmedbe sci-fi e-könyv kínálatunkat is. Idegen univerzumok, bolygók, lények és kultúrák mellé jöhet még egy kis ugrándozás térben és időben? Ha a válaszod igen, akkor az időutazásos sci-fi e-könyv kínálatunkat mindenképpen böngészd át. Ajánljuk figyelmedbe Stephen King, a más műfajokban is nagyokat alkotó író 11.22.63 című művét.

Bármilyen műfajról is legyen szó a DiBook e-könyv- és hangoskönyv-kínálatában könnyen találsz ízlésednek megfelelőt.