Az ember már az ősidők óta tart és nevel állatokat, legyen szó akár haszonállatokról, akár hobbiállatokról. De minden faj és fajta külön bánásmódot igényel, így az állattartáshoz kapcsolódóan külön tudományág alakult az évszázadok, évezredek során. Szerencsére sok ember feljegyzi kutatásai, tapasztalatai eredményeit.  

Az állattartás tudománya gyakran szórakoztató – az erről szóló e-könyvek pedig nemcsak hasznos, de sokszor vicces és meglepő tényeket tárnak az olvasó elé, közérthető formában.

A kutyák az ember leghűségesebb társai, de fontos ismernünk a viselkedésüket ahhoz, hogy megértsük a gondolataikat, közlendőjüket, és hogy a legjobbat hozhassuk ki belőlük. Ebben segít nekünk Dr. Csányi Vilmos, aki szórakoztató, nevettető formában mutatja be hűséges társát a Jeromos, a barátom című könyvében, de további kötetek is fűződnek a nevéhez hasonló témakörben.

A kutyák ugyanannyira egyéniségek, mint a gazdáik, nem csoda hát, ha minden kutyát egy kicsit másképp kell nevelni. Kínálatunkban az e-könyvek között megismerhetjük Hellát is, Szerdahelyi Csaba kutyáját a Nyolcvan nap Hellával című kötetben, és főként első kutyatulajdonosoknak szánunk egy hasznos gyűjteményt Kismancsból tappancs címen, amely a boldog kiskutyák felneveléséhez ad útmutatást.

A lovak nem egyszerűen a barátaink, de a segítőink is egyben. De ezek az érzékeny hátasok körültekintő bánásmódot igényelnek. E-könyveink között Monty Roberts a lovak tartásáról, neveléséről és a velük kialakítható kapcsolatról beszél. Elvégre az Igazi suttogó az, aki valóban megérti és beszéli a lovak nyelvét, és ez a nyelvismeret minden lótulajdonosnak hasznára válhat.

Amennyiben állatokat tartasz, vagy tervezel állatokat tartani, szerezd be a hozzá tartozó hasznos tudást a DiBook kínálatából!