Beleolvasok

Örülj a hibáidnak

* Mi a közös a Mercedes Forma-1-es csapatában és a Google-ben? * Mi köt össze egy többszörös Tour de France-gyõztes csapatot a légiközlekedéssel?
Mindegyik saját hibáira alapozza fejlõdését.
Egy légi katasztrófa után mindig nagy figyelmet fordítanak a feketedoboz megtalálására, hiszen ennek révén lehet kielemezni a tragédiához vezetõ hibákat, és elkerülni az újabb eseteket. A hibák feltárása az egészségügyben is életeket menthet, ám a „feketedoboz-gondolkodásnak" hétköznapi életünkben is óriási jelentõsége van. A legtöbben kudarcként éljük meg hibáinkat, és sokszor fel is adjuk a próbálkozást. Ám az igazán sikeres sportolók, üzletemberek vagy vezetõk „örülnek" minden hibának, mert ezek révén fejlõdhetnek és jobbá válhatnak.
Matthew Syed szédítõ mennyiségû esettanulmánnyal, valamint valós példákkal szolgál az antropológia, pszichológia és komplexitáselmélet legfrissebb eredményeivel alátámasztott könyvében. Megtudhatjuk, mi a siker valódi titka, és szembe kell néznünk a ténnyel: addig nem fejlõdhetünk, amíg nem vagyunk készek tanulni a hibáinkból.
„A kreatív áttörések mindig milliónyi hibával indulnak. Ez a zseniális könyv bebizonyítja, hogy az igazi találmány nagyszerûsége azon múlik, képesek vagyunk-e megérteni ezeket a hibákat, és felülkerekedni rajtuk. Ez a legfontosabb tulajdonság, amit el kell sajátítanunk."James Dyson tervezõ, feltaláló és vállalkozó, a porzsák nélküli porszívó megalkotója

További információk

Formátumok

Ezekkel együtt is megveheted

+

+

13 354 Ft

669 pont