Beleolvasok

Küzdelem a Parkinson-kór ellen

Egy teljesebb életért!

-
-
-

„Ez a könyv kristálytisztán megmutatja az utat, amelyre közösen kell rálépnünk – miközben megkongatja a vészharangot, és azonnali cselekvésre buzdít!” 

Davis Phinney, a Davis Phinney Foundation for Parkinson's alapítója

A Parkinson-kór korunk leggyorsabban terjedő neurodegeneratív betegsége. Az utóbbi 25 évben a Parkinson-kórban szenvedők száma csak az USA-ban több mint a kétszeresére, 2,6 millióról 6,3 millióra nőtt. 2040-re ez a szám várhatóan ismét megduplázódik, megközelítve a döbbenetes 13 milliót. A Parkinson-kór kockázatát növelő rovarirtó szerek és mérgező kemikáliák az életünk részei a mai napig, miközben az új terápiák kifejlesztése igencsak elmaradozik a kór megállíthatatlannak tűnő előrehaladásához képest. A leghatékonyabb kezelési módszerek fél évszázadosak, miközben tömegek maradnak diagnózis felállítása és megfelelő kezelés nélkül. 

A Küzdelem a Parkinson-kór ellen című könyvben a szerzők – a téma négy szaktekintélye, köztük egy idegtudós és három Parkinson-kórra szakosodott neurológus – felvázolják:

• milyen új vezérelvekkel, védelemmel és erőforrásokkal lassítható a betegség 

• miként biztosítható a minél jobb támogatás és ellátás a több millió érintett számára 

• milyen új terápiák jelennek meg a láthatáron, és mennyire közeli a lehetősége olyan új kezeléseknek, amelyek lassíthatják, vagy megállíthatják a Parkinson-kór progresszióját 

• mi mindent tehetünk meg mindnyájan azért, hogy csökkentsük a kockázatot, növeljük a forrásokat a betegség elleni harchoz

• konkrét lépéseket a betegségek tüneteinek csökkentésére, az életminőség javítására 

• megosztják bátor betegek, fáradhatatlan gondozók és érdekérvényesítő aktivisták tapasztalatait és történeteit

Itt az idő, hogy megszólaltassuk a vészcsengőt, mert a Parkinson-kór megállítása nem kell, hogy elérhetetlen álom maradjon. Rengeteg embert kímélhetünk meg a szenvedéstől, egyénileg és együttesen is tehetünk néhány igen gyakorlati lépést a károsodás megállítására, ehhez szolgál útmutatóul ez a könyv. 

„Ez a könyv végre reflektorfénybe helyezi nemcsak azt, hogy milyen nagy szükség van a Parkinson-kór megállítására, hanem az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket is. A Parkinson-kór közösség minden tagjának – betegeknek, kutatóknak, orvosoknak és érdekérvényesítőknek – az a feladata, hogy megossza a könyvet, és tegyen róla, hogy meghallják a szerzők hangját.”

Helen Matthews, a The Cure Parkinson’s Trust igazgatóhelyettese

További információk

Formátumok

Ezekkel együtt is megveheted

+

+

8 560 Ft

429 pont