Beleolvasok

Hazafelé

Tremain , Rose

A Gustav-szonáta, a Zene és csend és A kegyelem szigetei című díjnyertes regények szerzőjétől.

A 2000-es évek elején Lev a sorozatos gyárbezárásokat és felesége halálát követően Kelet-Európából Londonba megy, munkát keres, amiből eltarthatja édesanyját és kislányát. Egy ír vízvezetékszerelő, Christy házában talál kiadó szobát, aki szintén elveszítette a családját. Lev ellenségesnek érzi a környezetet, furcsának látja a briteket – de talán Christy személyében barátra találhat?

A Hazafelé bújtatottan, az emigránslét köznapi nehézségei kapcsán teszi fel a nagy kérdéseket: hová tartozunk valójában? Mi az, ami tényleg fontos az életben? Rose Tremain zseniálisan kifinomult prózaíró.

Orange Broadband-díj

Rose Tremain nem fantáziavilágokat teremt, hanem alternatív valóságokat.” – New York Times

„Tremain éles szemmel figyeli meg a pénzes londoniak sekélyes önzését – részletgazdag, életteli könyv.” – Guardian

„Hihetetlenül emberi.” – Sunday Telegraph

„A Hazafelé témái a veszteséget, az elszigetelődést, a gyászt és a melankóliát ölelik fel... Mint mindig, Tremain élvezetes, roppanós precizitással fogalmaz.” – Observer

Rose Tremain (1943-) Whitbread-, Orange-, Dylan Thomas-, Femina Étranger-, James Tait Black- és Giles Cooper-díjas angol író, Norfolkban él férjével.
A 21. Század Kiadónál olvasható művei: Gustav-szonáta, Zene és csend, A kegyelem szigetei. Könyvei harminc országban jelennek meg.

2 590 Ft
3+1

A szerző további művei

Ezek is érdekelhetnek

Teljes lista