Beleolvasok

Értéknövelő ingatlanbefektetés

efEz az első kifejezetten magyaroknak, magyar példák alapján magyar ingatlanbefektetőknek írt könyv, mely az ingatlanbefektetés legizgalmasabb és legnagyobb hasznot hozó részét mutatja be: hogyan növelhetjük átalakításokkal az ingatlanjaink értékét.
Ez az első kifejezetten magyaroknak, magyar példák alapján magyar ingatlanbefektetőknek írt könyv, mely az ingatlanbefektetés legizgalmasabb és legnagyobb hasznot hozó részét mutatja be: hogyan növelhetjük átalakításokkal az ingatlanjaink értékét.
A szerző erről így ír:
Sok „káros” szenvedélyem egyike, hogy rajongok az ipari (ál)reality sorozatokért, különösen ahol aranyat mosnak, drága- és féldrágaköveket keresnek. A drágakő-keresés különösen lenyűgöz. A gyakorlott drágakő-keresők tévedhetetlenül választják ki a sok ezer teljesen értéktelen kavics közül a nyers drágakövet, ami egyébként majdnem pontosan úgy néz ki, mint a többi kavics. Csakhogy ezt megfelelően átalakítva (megcsiszolva), befoglalva, fantasztikusan értékes ékszer lesz belőle.
Az igazán jó ingatlanbefektetők pontosan így dolgoznak. Ma az ingatlanpiacon több százezer ingatlant árulnak. Azonban itt is vannak köztük drágakövek. Olyan ingatlanok, amik látszólag pont olyanok, mint a többi sok ezer. Csakhogy a gyakorlott befektető meglátja bennük a drágakövet. Valamit át kell benne alakítani, és hipp-hopp, máris sokkal többet ér. Ezek az átalakítások gyakran egészen nevetséges összegbe kerülnek. Pár tízezer, vagy pár százezer forintba. Ugyanakkor a piacon az ilyen átalakítás után gyakran sok millióval többért lehet eladni egy ilyen ingatlant.
Az ingatlanbefektetők alapvető problémáját legjobban a következő vicc foglalja össze:
A lókereskedő tanítgatja a szakmára a fiát: - Fiam, a jó ló azért drága, mert ritka!
Mire a fiú elgondolkozik: - De az olyan jó ló, ami olcsó, még ritkább!
Az ingatlanbefektetőknek ez az alapproblémája: Hogyan találjanak jó lovat, ami olcsó is. Azaz, hogyan találjanak olyan ingatlant, ami értékes, magas a piaci értéke, de mégis mélyen ár alatt juthatnak hozzá.
Ez teljesen abszurdnak hangzik, mégsem az. Ugyanis az ingatlan nem ló. Az ingatlanok - ellentétben a lovakkal - gyakran teljesen átalakíthatóak, és megtalálható erre a megfelelő piaci igény.
Ha megtaláljuk azt az ingatlant, amit jelenlegi formájában a piac nem értékel, akkor olcsón lehet hozzájutni. Viszont némi átalakítással, a piac egy része hirtelen nagyon érdeklődni kezd iránta és busásan meg is fizeti ebben az új állapotában.
Mi mindenről van szó a könyvben:
- A piac és a legjobb befektetői stratégiák bemutatása
- A legfontosabb 7 értéknövelő ingatlan átalakítási módszer, példákkal. 
- A legnagyobb hasznot biztosító sláger ingatlanok kialakításának trükkjei: airbnb-s, turistáknak kiadott lakások, kollégium és munkásszállás ingatlanok.
Ez a könyv a szerző rendszeres ingatlanbefektetői képzései nyomán, a közönség igényére született!

További információk

Formátumok