A történettudomány kategória minden olyan művet felölel, amely a történelem egy szeletével foglalkozik. Az ősembertől kezdve rég letűnt korokon keresztül egészen a huszadik század történelméig számos e-könyv áll a rendelkezésedre a témában. Akár a tanulmányaidhoz keresel kiegészítő információkat, akár beleszerettél egy bizonyos korba, vagy mélyebben is érdekel valamelyik híresség története, a DiBookon fellapozhatod a vonatkozó irodalmat.

A magyar történelem titkairól Nemere István számtalan könyvet írt – legutóbb megjelent alkotásainak egyike a Magyar őstörténetet mutatja be. A szerző jelenleg a legtermékenyebb magyar író, több mint hétszáz megjelent kötet alkotója, így érdemes válogatnod a további művei közül is. 

Ha az egyetemes történelem titkait szeretnéd felderíteni, David Ewing Jr írásaiba érdemes belevetned magad. Tartaria-sorozatának kötetei az ókori Egyiptomtól Atlantiszon át egészen a koronavírus hatásaiig kalauzolnak el téged. De az Embervágóhíd című kötetből a második világháború borzalmairól is sokkal többet tudhatsz meg, mint amit valaha tanítani mertek róla. 

A művelődéstörténet témakörén belül számtalan Hajnal Gabriella számtalan kultúrát ismertet meg veled. Ha érdekel az Nagy civilizációk 16 kötetes sorozata az Ókori Kínától a Kelták és vikingekig kalauzol. 

A politika és tudomány történelme mindennapjainkban is szerepet játszik – hiszen amit ma látunk a híradóban, az holnap már történelem lesz. 20 év után című sorozatában a Napvilág kiadó a rendszerváltást követő évtizedeket tárja fel – mindazt, ami feltárható belőlük.

Ha szeretnéd közelebbről is megismerni a történelem egy szeletét, akkor a DiBook e-könyvei között biztosan találsz ízlésednek megfelelő e-könyvet.