A krimi és a thriller az egyik legnépszerűbb irodalmi műfaj, nem véletlenül. A megoldatlan rejtélyek az olvasót is gondolkodásra ösztönzik. Te is szereted előre kitalálni, hogy ki volt a gyilkos? Van olyan logikád, mint egy sokat megélt nyomozónak? Vagy egyszerűen azt szereted, ha egy könyv minden oldalon új csavarral lep meg? Akkor a krimi a te műfajod. Ha ezek mellett még a hátborzongató történeteket is szereted, akkor valószínűleg a thrillerek között is vannak kedvenceid. 

A DiBook e-könyv kínálatában számtalan alműfajt képviselő krimit és thrillert találsz. Ezek egyike a misztikus krimi, amelyben az ügyeket, a rejtélyeket a természetfeletti jelenléte is bonyolítja. Ismerd meg a műfaj egyik legjobb képviselőjét, Alex North-ot, aki A suttogó című könyvével immár számtalan nyelven borzolja az idegeket.

A skandináv krimik önálló kategóriát alkotnak, és ez nemcsak Jo Nesbo népszerűségének, hanem a műfaj sajátosságainak is köszönhető. Azokban az országokban, ahol híresen békések az emberek, sokkal ijesztőbb történetek születnek, mint akár nálunk. Az Animus kiadó jóvoltából pedig számtalan eddig talán ismeretlen szerző kiváló műve jelent meg és érhető el nálunk. Könnyű beleszeretni ezekbe a könyvekbe, hiszen ezt az atmoszférát máshol nem találod meg. Frissítsd fel te is a skandináv krimik iránti szenvedélyedet Johanna Mo Dal a sötétben című könyvével!

Az igazán bátor olvasóknak a thrillert ajánljuk. A műfaj legnevesebb képviselője, Stephen King nálunk is megtalálható, és ha a könyvei közül valamit még nem olvastál, akkor itt az alkalom. Ha nem volt elég rémisztő a film, vedd kezedbe akár Azt, de elalvás előtt inkább tedd le, mert mi úgy szeretjük, ha Minél véresebb.

Ha elég bátor vagy megismerni a gonosztevők gondolkodásmódját, akkor a pszichothriller neked való. Vigyázz, ebben a műfajban találod a legkeményebb történeteket, a legborzasztóbb gyilkosságokat, és a legkegyetlenebb gyilkosokat! Ha ez nem riasztott el, kóstolj bele A lélek legsötétjébe

De egyáltalán nem muszáj folyamatosan a sarokba bújva rettegned, ha a krimik között kalandozol. A detektívregényeink sokkal könnyedebbek, és csak a félelmet húzták ki az összetevőkből, a rejtélyek és az izgalom megmaradt. Olvasd el a Nyolc nyomozó szövevényes történetét, és fejtsd meg velük együtt a titkokat!

Ugyanakkor a krimi sem nélkülözheti a humort, és ha igazán könnyed olvasmányra, szórakozásra és körömrágósan jópofa történetekre vágysz, akkor fordulj bátran bizalommal Rejtő Jenő regényei felé! 

Bármelyik alműfaj is legyen a kedvenced, a DiBookon biztosan megtalálod a legújabb, legjobb történeteket, és kísérletezésre is rengeteg lehetőséged van!