A pszichológia az egyik legbonyolultabb, legátfogóbb tudományág. Az emberi viselkedést nem könnyű megérteni, még nehezebb befolyásolni vagy javítani rajta – akár önmagunkon. A pszichológiai témájú könyvek egytől egyik segíteni szeretnének – választ adnak bizonyos kérdésekre, segítenek a gyász és a traumák feldolgozásában, önismeretre tanítanak. 

A DiBook e-könyv kínálatában rengeteg segítséget kaphat az, aki szeretne foglalkozni az önfejlesztés kérdésével. Dr. Máté Gábor kipróbált módszerekkel segít leküzdeni a szenvedélybetegségeket A sóvárgás démona című művében, de a figyelemhiány zavarra is megoldást nyújt a Szétszórt elmék című könyvben. 

Azok számára, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a pszichológiával, Sigmund Freud megkerülhetetlen. A Bevezetés a pszichoanalízisbe a neves pszichiáter előadásait tartalmazza, amely orvosoknak és laikusoknak egyaránt érdekes lehet. 

Ha a személyiségpszichológia érdekel, akkor két csemegét is tudunk ajánlani. David J. Lieberman Tudd meg, ki normális és ki nem című könyvével felszerelkezve nyugodtan vetheted bele magad új társaságokba, mert pár nap alatt felismerheted az érzelmi zavarok jeleit. De semmi szükség rá, hogy tanulmányaid során veszélyes környékre tévedj! John Douglas és Mark Olshaker az FBI különleges egységének kulisszatitkait rendezte kötetbe Sorozatgyilkosok címmel.

Az emberi viselkedés pszichológiájával is több író foglalkozik. Dr. Csányi Vilmos – nem túl hízelgően – a Drága barátaim, kedves majmok! című könyvében szórakoztató egyperceseket gyűjtött össze egy e-könyvben.

A pszichológiai könyvek között megtalálhatod a saját motivációdat is, vagy szerezhetsz a témán belül általános, átfogó ismereteket. Bármelyik téma is érdekel, érdemes körülnézned a DiBook kínálatában.