A legjobb történeteket az élet írja. Az életrajzok és önéletrajzok gyakran kalandos, sokszor izgalmas históriák is egyben. Egy-egy híres író, festő, politikus életrajza korrajz is egyben, egyszerre mesél az adott személyről, annak családjáról és közvetlen környezetéről, és a társadalmi elvárásokról egyaránt. Tanulmányaink során biztosan találkoztál száraz életrajzokkal, az e-könyvek világa azonban merőben más. Szórakoztató, részletgazdag, színes életek bontakozhatnak ki előtted, ha az életrajzok között válogatsz.

A DiBookon található e-könyvek között olyan neves írók életrajzi regényét találod meg, mint Rejtő Jenő – akinek életrajzát Matuscsák Tamás hozta el neked, vagy Gárdonyi GézaTükörképeim című önéletrajzi műve. Ezek a tananyagnál sokkalta szórakoztatóbb művek biztosan jó szolgálatot tesznek neked akkor is, ha emelt szintű érettségire készülsz. De ha a modern írók élete érdekel, és tudni szeretnéd, hogyan készült sokak kedvence, az Alkonyat, akkor figyelmedbe ajánljuk Steph, vagyis Stephanie Meyer életrajzi könyvét. 

Ha érdekel a képzőművészet, szeretsz rácsodálkozni egy klasszikus festményre, és kíváncsi vagy a mögötte rejlő titkokra, akkor azokat a titkokat a művészek életrajzában találod. Válogass kedvedre Henri Perruchot e-könyvei közül, aki nem kisebb festők életrajzát hozta el neked, mint Manet, Cézanne, vagy Van Gogh. A magyar festészet nagy alkotóit pedig Bakó Zsuzsanna vette számba: Lotz Károly és Munkácsy Mihály mellett számtalan nagy festő életrajzi művét megtalálod.

A médiaszemélyiségek élete sosem volt könnyű. Ahhoz, hogy jobban megismerhesd azokat, akiket a képernyőn látsz nap mint nap, olvas el az életrajzukat! Megtalálod nálunk Rónai Egon vagy Knézy életének történetét, de közelebbről megismerheted Antal Imrét is. A nagyvilágból elhoztuk neked Vilmos herceg és Katalin hercegné első közös éveinek történetét, és a showműsorok kedvelői Trevor Noah megpróbáltatásokkal teli életét is megismerhetik a Bűnben születtem című kötetben.

Ha pedig van kedvenc színészed vagy színésznőd, biztosan szeretnél közelebbről is megismerkedni vele, megtudni, milyen hullámhegyek és –völgyek voltak az életében, amíg elérte az áhított hírnevet. Ismerd meg Clint Eastwoodot, az Amerikai lázadót, Tom Hankst, aki elmondja, hogy hogyan néz ki Tom Hanks szerint a világ, vagy éppen Maryl Streep művésznőt, aki egyben Hollywood királynője is. Eredj te is Piedone nyomába a hihetetlen történeteken keresztül, vagy olvasd Diane Keaton humoros memoárját Elég volt a bújócskából címmel. Ráadásul olyan nagy magyar nevekkel is megismerkedhetsz közelebbről, mint Hofi Géza, Bujtor István vagy Latinovits Zoltán

Megismerkedhetsz az igazi hercegnőkkel, akiknek az élete távolról sem emlékeztet a Disney-feldolgozásokra, így Diana hercegnővel, aki a saját szavaival mesélte el az élettörténetét, vagy Meghan Markle-lel. 

Bárki is érdekel, legyen akár kortárs, akár régen élt személyiség, politikus vagy művész, az élete fordulatokban és izgalmakban bővelkedett. Ha közöttük nem találtál senkit, akiről szívesen olvasnál, akkor nézz szét a DiBook egyéb életrajz-gyűjteményében, mert biztosan lesz olyan, akinek érdekelnek a titkai!