Beleolvasok

Rose és a sárkányverem

Kalmár Lajos Gábor

Valahol New Haborben, a hatalmas hegyek ölelésében fekvő Északi-Cascades Nemzeti Park területén bujkál két szökött bankrabló, a hírhedt Morrison fivérek.
Fred Palmer, a vadőr a helyi seriff segítségével ellenőrzi a hegyekben található menedékházakat, hogy nem azokban húzták-e meg magukat a bűnözők. Fred lánya, Rose Palmer is segít nekik időnként a keresésben, és korához képest meglepően felnőttes, nyomozókat megszégyenítően jó tanácsokkal látja el a seriffet. 
Nemcsak a két rabló az egyetlen veszélyforrás a környéken, hanem egy hatalmas grizzly medve is garázdálkodik a hegyekben, és nem tudni, hogy Palmerék és a seriff melyikkel találkoznak össze először. 
Közben elindul a következő tanév, és Rose megpróbál beilleszkedni az új iskolájába, de Wendy nevű vetélytársával és „alattvalóival”, a lánycsapattal kicsit sem javul a viszonya. A Wendyvel való viszálykodást az sem könnyíti meg, hogy kiderül: a lány befolyásosabb családból származik annál, mint ahogy Rose gondolta. 

Miss Palmer tartja a kapcsolatot a nyári táborban megismert és megszeretett gyerekekkel, a 12-es barakk lakóival. Egyiküknek, kicsi Marknak tragikusra fordul a sorsa, mert gonosz mostohaapja miatt olyan súlyos állapotba kerül, amiből talán sosem épül fel. Hacsak Rose támogatást nem kér a barátaitól odaátról... a másik világból. 
Ám nem lesz könnyű dolga, mert ahhoz, hogy Marknak segítséget szerezzen, a varázsvilágban be kell jutnia egy sárkány vermébe. Egy olyan lény barlangjába, aki gyűlöli az emberi fajt, mert azok egykor kipusztították az övéit, és valószínűleg esze ágában sem lesz segíteni egy emberlánynak. 
Vajon Rose-nak sikerül mégis meggyőznie? És vajon ki talál meg előbb kit? Palmerék a szökött bűnözőket, vagy a veszélyes grizzly medve a vadőréket? 


1 999 Ft

Ezek is érdekelhetnek

Teljes lista